Tulafono Faatonutonu Fou Bulletin

1. Tulafono Fa'atonu Fou a le FDA mo US Cosmetics

img1

Cosmetics Without FDA Registration will be banned from Sale. E tusa ai ma le Modernization of Cosmetics Regulation Act of 2022, na sainia e Peresitene Biden ia Tesema 29, 2022, o mea teuteu uma e auina atu i fafo i le Iunaite Setete e tatau ona resitalaina FDA amata mai ia Iulai 1, 2024.

O lenei tulafono faatonutonu fou o lona uiga o kamupani o loʻo i ai mea teuteu e leʻi resitalaina o le a feagai ma le lamatiaga o le faʻasaina mai le ulufale atu i le maketi a Amerika, faʻapea foʻi ma noataga faaletulafono ma faʻaleagaina o latou igoa.

Ina ia usitaʻia tulafono fou, e manaʻomia e kamupani ona saunia mea e aofia ai pepa talosaga a le FDA, faʻailoga oloa ma afifiina, lisi o mea e faʻaaogaina ma faʻapipiʻi, gaosiga o gaosiga, ma pepa faʻatonutonu lelei, ma tuʻuina vave.

2. Ua Fa'aleaogaina e Initonesia le Laisene Fa'aulufaleina Mana'omia mo Kosmetics

img2

Fa'anatinati Fa'anatinati o le Tulafono Fa'afoe a le Minisita o Fefa'atauaiga Numera 8 o le 2024. O le fa'asalalau fa'afuase'i o le Tulafono Fa'atonu a le Minisita o Fefa'atauaiga Numera 8 o le 2024, e fa'amanaia vave lava, ua manatu o se fofo mo le tele o container backlog i atunu'u eseese o Initonesia na mafua mai i le fa'atinoina o le Tulafono a le Minisita o Fefa'atauaiga Nu. 36 o le 2023 (Permendag 36/2023).

I le fonotaga a le au tusitala i le Aso Faraile, na faalauiloa ai e le Minisita Lagolago o Mataupu Tau Tamaoaiga, Airlangga Hartarto, o oloa eseese, e aofia ai mea teuteu, ato, ma valve, o le a le toe manaʻomia ai laisene mai fafo e ulufale atu ai i maketi Initonesia.

E le gata i lea, e ui lava o oloa faaeletoroni o le a manaʻomia pea laisene faʻaulufale mai, latou te le toe manaʻomia laisene faʻapitoa.O lenei fetuunaiga e faʻamoemoe e faʻafaigofie le faʻaulufaleina o oloa, faʻavavevave le kilia o tiute, ma faʻaitiitia ai le faʻapipiʻiina o uafu.

3. Tulafono Fa'aulufaleina Fou E-pisinisi i Pasila

img3

Tulafono Lafoga Fou mo Va'a Fa'ava-o-malo i Pasila e Fa'amanaia ia Aukuso 1. Na tu'uina mai e le Federal Revenue Office ni ta'iala fou i le aoauli o le Aso Faraile (Iuni 28) e fa'atatau i lafoga o oloa fa'aulufale mai na fa'atauina e ala ile e-commerce.O suiga tetele na faalauiloa e faatatau i lafoga o oloa e maua mai i meli ma pusa vaalele faavaomalo.

O oloa e fa'atau mai i le tau e le sili atu i le $50 o le a noatia i le lafoga 20%.Mo oloa e tau i le va o le $50.01 ma le $3,000, o le lafoga o le a 60%, faatasi ai ma se toesega tumau e $20 mai le aofaʻi o lafoga. le faiga lafoga i le va o oloa mai fafo ma le atunuu.

O le Failautusi Faapitoa a le Federal Revenue Office Robinson Barreirinhas na faamalamalama mai e faapea o se fua le tumau (1,236/2024) ma se tulafono a le Matagaluega o Tupe (Ordinance MF 1,086) na tuuina atu i le Aso Faraile e uiga i lenei mataupu.E tusa ai ma tusitusiga, o faʻasalalauga faʻaulufale mai na lesitala aʻo leʻi oʻo i le aso 31 o Iulai, 2024, ma le aofaʻi e le sili atu i le $50, o le a tumau pea ona tuusaunoaina mai lafoga.E pei ona taua e le au faipule, o le aso 1 o Aukuso o le tausaga nei e amata aloaia ai le lafoga fou.


Taimi meli: Iul-13-2024
WhatsApp Online Chat!